dinsdag 24 juni 2014

Etherische olie van Lanawel.nl

Misschien ken je vooral hun heerlijke geur maar wist je dat etherische oliën ook een unieke werking hebben? Het zijn bijzonder doeltreffende en veelzijdige middelen die je kunt gebruiken voor verzorging, ontspanning en puur genot, om af te slanken of als extra verwennerij voor je huid.
Ontdek hier de werking van enkele etherische oliën.

Etherische olie voor een goede nachtrust


Bepaalde etherische oliën hebben rustgevende en ontspannende eigenschappen die krachtig inwerken op je humeur. Je kunt ze gewoon verstuiven of bij met massageolie mengen.
Etherische lavendelolie staat bijvoorbeeld bekend om zijn kalmerend effect bij stress. Het is een echte aanrader om gemakkelijker in slaap te vallen en van een welverdiende portie nachtrust te genieten.

Etherische olie om af te vallen


Er bestaan ook etherische oliën die je helpen afvallen. Sommigen werken in op je gewicht, anderen stimuleren de uitscheiding van gifstoffen en verbeteren je spijsvertering. Sandelhoutolie heeft bijvoorbeeld een vocht- en vetafdrijvende werking. Deze olie is dan ook prima om je gewicht onder controle te houden en je cellulite te doen verdwijnen. Om zelf een verstevigende etherische massageolie te maken, neem je 100 ml basis olie en voeg je de volgende ingrediënten toe:
  • 10 druppels etherische sandelhoutolie
  • 10 druppels etherische ylang ylang-olie
  • 10 druppels etherische sinaasappelolie
Dit mengsel kan je als massageolie voor buik, billen en dijen gebruiken.

Etherische olie tegen stress, zenuwen en angst


Etherische olie van citroeneucalyptus is een fantastisch middel om stress te behandelen zodat je je weer helemaal kan ontspannen. Gebruik deze olie in bad of in een verstuiver. Zo lukt het je beter om je 's avonds rustig de slaap te vatten.

Etherische olie als beauty behandeling


Met etherische eucalyptusolie en zwarte zeep kan je zelf een scrub maken voor je gezicht en lichaam. Gebruik deze peeling één keer per week en scrub een paar dagen voor je gaat ontharen. De onderhuidse haartjes zullen dan makkelijker meekomen met perfect gladde en mooie benen als resultaat! Om zelf een scrub te maken op basis van etherische eucalyptusolie heb je het volgende nodig:
  • 1 grote kom
  • 3 of 4 eetlepels zwarte zeep
  • 6 à 8 druppels etherische eucalyptusolie
  • 1 scrubhandschoen
Maak eerst je huid nat en breng dan het mengsel aan op je lichaam en je gezicht, maar sla de gevoelige zone rond de ogen over. Laat de peeling goed schuimen door zachte cirkelbewegingen te maken. Op die manier verwijder je dode huidcellen. Spoel de peeling af met schoon water en droog daarna je gezicht of lichaam af. Een vochtinbrengende crème maakt je beautybehandeling helemaal af.

Bekijk hier het assortiment etherische olie van Lanawel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten