dinsdag 24 juni 2014

Oefenprogramma voor de trilplaat

Oefenprogramma voor de trilplaat

Met een trilplaat kan je op een bijzonder snelle én doeltreffende manier aan een strak en mooi lichaam werken. Groot voordeel: de vibraties maken dat je oefensessie van 15 minuten even veel waard is als een klassieke fitnessbeurt van één uur. Dankzij de trilplaat ben je dus veel sneller in topvorm. Ons uitgekiende oefenprogramma met verschillende trilplaat oefeningen helpt je hierbij. Train zo'n drie keer per week, telkens 15 à 20 minuten, en zorg na een trainingsdag altijd voor een dag rust. Op naar een bikiniproef figuur! Waar wacht je nog op?

 

 

Voor je begint met trilplaat oefeningen

  • Vergeet niet om voldoende water te drinken tijdens en na het oefenen op de trilplaat.
  • Draag aangepaste sportschoenen tijdens de trilplaat oefeningen, anders riskeer je pijn aan je voeten.
  • Gebruik altijd een handdoek als je je armen, voeten of romp op de trilplaat legt.
  • Begin altijd met de laagste frequentie en bouw langzaam op naar hogere trillingen.

Trilplaat Oefening 1: Pompen


Met deze trilplaat oefening verstevig je je borst- en buikspieren.

Beginhouding

Plaats je handen elk aan een zijkant van de trilplaat, je vingers wijzen daarbij naar voor. Laat nu je borstkas zachtjes tot tussen je handen zakken. Strek dan je benen, zodat je knieën de grond niet meer raken. Maak hierbij een rechte rug en kijk naar de grond. Trek je navel goed in om te vermijden dat je rug doorbuigt.

Beweging

Maak nu een pompbeweging, door je borstkas naar de trilplaat toe te brengen en vervolgens weer naar boven te duwen. Blijf letten op een rechte rug.
Om deze trilplaat oefening iets moeilijker te maken, plaats je je handen in het midden van de trilplaat. Strek je armen volledig uit en buig ze dan langzaam door je bovenlichaam tot op de trilplaat te laten zakken.

Trilplaat Oefening 2: Squat


De Squat is een goede trilplaat oefening voor de versteviging van om je bil- en beenspieren te verstevigen, en voor je rug.

Beginhouding

Ga op de trilplaat staan met je benen op heupbreedte uit elkaar. Houd de stang van het toestel met beide handen vast om je evenwicht te bewaren. Fixeer nu je ogen op een punt voor je, om je nek niet te belasten. Span je buikspieren op en hou je rug goed recht.

Beweging

Buig nu je knieën in een hoek van 90°. Let er goed op dat je knieën hierbij nooit verder naar voor reiken dan je tenen. Til na een paar minuten je rechterbeen op. Doe daarna hetzelfde met je linkerbeen.
Om je kuitspieren te trainen, vertrek je van dezelfde houding. Maar licht nu je je hielen op (je staat dan op je tenen). Je kan beide hielen samen optillen of elke hiel apart.

Trilplaat Oefening 3: Dijen en billen


Droom je van stevige billen en dijen? Dan is deze trilplaat oefening om zowel je bilspieren als je dijspieren te verstevigen iets voor jou.

Beginhouding

Ga op je rug liggen met je voeten naar het toestel gericht. Strek je armen uit naast je lichaam met je handpalmen naar beneden gericht. Zet nu je voeten op de trilplaat, waarbij je knieën in het verlengde van je enkels liggen. Je schouders en je hoofd blijven op de grond. Span hierbij je buikspieren goed op.

Beweging

Trek je nu zachtjes je hielen naar achter, zodat je de bilspieren en dijspieren goed samen knijpt kan samenknijpen.
Variant: strek één been uit, zodat dit je been in het verlengde van je bovenbeen komt. Doe daarna hetzelfde met je andere been.

Trilplaat Oefening 4: Buik


Met deze oefening boek je snel resultaat en werk je aan zichtbaar strakkere buikspieren.

Beginhouding

Leg je voorarmen op de trilplaat met je handpalmen naar beneden. Breng nu je rug in horizontale positie en strek je benen. Je rug en je billen moeten een rechte plank vormen.

Beweging

Blijf nu zo lang mogelijk in deze positie. Je zal snel merken dat je je buikspieren hierbij begint te voelen. Je kan deze plankoefening wat gemakkelijker maken door je knieën op de grond te laten rusten.

Bekijk hier het assortiment van lanawel.nl aan trilplaten en fittnes apparaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten