dinsdag 24 juni 2014

Slaapproblemen voorkomen dankzij luminotherapie


Slaapproblemen zoals slapeloosheid, problemen bij het inslapen, moeilijk uit je bed kunnen, etc., kunnen je leven heel wat lastiger maken. Gelukkig bestrijdt luminotherapie niet alleen de symptomen van een seizoensdepressie en een jetlag, maar helpt het eveneens slaapproblemen voorkomen!

Slaapproblemen begrijpen


Alle mensen hebben van natura een biologische klok die de verschillende delen van ons lichaam simultaan doet functioneren. Net zoals een zakhorloge, moet deze inwendige biologische klok dagelijks opgeladen worden om gesynchroniseerd te blijven met de natuurlijke dag- en nachtcyclus. Dankzij het daglicht dat onze ogen opvangen, volgt onze biologische klok een regelmatig ritme. Soms kan het echter gebeuren dat onze klok ontregeld wordt en dat ons dag- en nachtritme verstoord is. Slaapproblemen zijn daar het gevolg van. Of je nu lijdt aan slaapproblemen, of je last hebt van een verstoord dag- en nacht ritme, met luminotherapie heb je steeds de geschikte oplossing in handen!

Slaapproblemen en luminotherapie


Luminotherapie biedt een doeltreffende oplossing om verschillende soorten slaapproblemen, zoals moeilijk kunnen opstaan en vaak wakker worden, in toom te houden. Door de interne klok opnieuw te synchroniseren, helpt luminotherapie slaapproblemen voorkomen, zodat je ’s nachts weer als een roosje slaapt. Maar hoe ga je te werk?
Afhankelijk van de slaapproblemen die je hebt, gebruik je luminotherapie op verschillende momenten van de dag. Als je steeds te vroeg inslaapt, is het aangeraden om in de late namiddag een luminotherapie sessie in te plannen. Als je daarentegen slecht inslaapt, plan je best een luminotherapie sessie vroeg in de ochtend in. Word je ’s nachts vaak wakker, doe dan ’s ochtends aan luminotherapie. Je zal niet alleen je slaapkwaliteit verbeteren, maar je zal je ook slaperigheid overdag voorkomen. Heb je last van een jetlag, dan kan luminotherapie je helpen om sneller je slaapritme weer op peil te brengen.

Kleine extra’s


Luminotherapie heeft geen effect als je het niet op de juiste manier toepast!
  • Ga op een regelmatig tijdstip slapen
  • Beweeg voldoende overdag
  • Profiteer zo veel mogelijk van natuurlijk daglicht
  • Vermijd stress en opwinding na 16u
  • Eet ’s avonds een lichte maaltijd minstens 2 uur vooraleer je gaat slapen
  • Doe overdag aan relaxatieoefeningen
  • Slaap in een goed verluchte slaapkamer met een matige temperatuur.
Bekijk hier het assortiment lichttherapie van lanawel.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten